Πώς να παίξετε | Κανόνες Omaha

 

Το Omaha Hold'em είναι μια από τις πιο δημοφιλείς μορφές πόκερ τα τελευταία χρόνια, με δραματική αύξηση της δημοτικότητάς του λόγω του διασκεδαστικού, απλού τρόπου παιχνιδιού του με πολλούς νικηφόρους συνδυασμούς. Το Omaha Hold'em https://greekonlinecasinos.com/onlinepoker/omaha-holdem/ έχει πολλά διαφορετικά στυλ, με το Pot Limit Omaha να είναι το πιο δημοφιλές στους παίκτες σε όλο τον κόσμο.

Το Omaha είναι παρόμοιο και συχνά συγκρίνεται με το Texas Hold'em, ένα άλλο δημοφιλές παιχνίδι κοινών καρτών. Αν καταλαβαίνετε τα βασικά του Texas Hold'em, το Omaha θα είναι σχετικά εύκολο να το μάθετε. Ορισμένοι μάλιστα υποστηρίζουν ότι το Omaha PLO θα ξεπεράσει σύντομα το Texas Hold'em.

Η βασική διαφορά μεταξύ του Omaha Hold'em και του Texas Hold'em είναι ότι στο Omaha PLO σας μοιράζονται τέσσερα κλειστά φύλλα, όχι δύο, και σας επιτρέπονται μόνο τρία κοινά φύλλα, μαζί με δύο από τα τέσσερα κλειστά φύλλα σας, για να φτιάξετε ένα χέρι πέντε φύλλων.

  Πώς να παίξετε Omaha Poker

Κανόνες Omaha

Σε κάθε παίκτη μοιράζονται τέσσερα ανοιχτά φύλλα, σε αντίθεση με τα δύο φύλλα που μοιράζονται στο Texas Hold'em. Αυτή είναι η πρώτη παραλλαγή.
Στη συνέχεια μοιράζονται πέντε κοινά φύλλα.
Η δεύτερη αξιοσημείωτη διαφορά από το Texas Hold'em είναι το γεγονός ότι οι παίκτες πρέπει να επιλέξουν δύο από τα τέσσερα φύλλα τους και να χρησιμοποιήσουν και τα δύο για να συγκεντρώσουν το καλύτερο δυνατό χέρι.
Στο Texas Hold'em, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιονδήποτε συνδυασμό δύο κλειστών φύλλων ή να εξαλείψετε ένα από αυτά εντελώς. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τέσσερις κάρτες από τις κοινές κάρτες και μία από το χέρι σας ή δύο από το χέρι σας σε συνδυασμό με τρεις από τις κοινές κάρτες.
Η Ομάχα είναι λίγο πιο περίπλοκη. Πρέπει να χρησιμοποιήσετε 2 από τα κλειστά σας φύλλα για να σχηματίσετε τον καλύτερο δυνατό συνδυασμό. Αν έχετε όλες τις κούπες στο ταμπλό και έχετε έναν άσσο κούπα και έναν ρήγα καρό, θα έχετε φλος στο Texas Hold'em. Όταν παίζετε Omaha, απλά θα έχετε υψηλότερο χέρι με έναν Άσσο, καθώς πρέπει να χρησιμοποιήσετε και τα δύο φύλλα.

Τύποι στοιχημάτων

Όριο ποτ. Σε αυτή τη δημοφιλή παραλλαγή, το μέγιστο ποσό πονταρίσματος είναι ίσο με το συνολικό ποσό των μαρκών στο ποτ. Αυτό καθιστά την αρχή της παρτίδας φθηνή, αλλά στο τέλος μπορεί να γίνει αρκετά επικίνδυνη και δαπανηρή.
Σταθερό όριο - Σε αυτή την έκδοση, το ποτ μπορεί να αυξηθεί το πολύ τέσσερις φορές και το ποντάρισμα ή η αύξηση πρέπει να είναι ίση με το μέγεθος των blinds. Δεν υπάρχουν πολλά φάουλ σε αυτή την έκδοση, καθώς η παραμονή στο παιχνίδι είναι σχετικά φθηνή.
Απεριόριστα - Σε αυτή την επιθετική έκδοση, οι παίκτες μπορούν να ποντάρουν ή να αυξήσουν όσο επιθυμούν και οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια του πονταρίσματος.

 Omaha Poker - Μάθετε να παίζετε Omaha και πού να παίξετε online
Παραλλαγές του παιχνιδιού


Omaha high - όπως ακούγεται, σε αυτή την έκδοση ο υψηλότερος συνδυασμός πέντε φύλλων κερδίζει το ποτ.
Σταθερό όριο - Σε αυτή την έκδοση, το ποτ μπορεί να αυξηθεί το πολύ τέσσερις φορές και το ποντάρισμα ή η αύξηση πρέπει να είναι ίση με το μέγεθος των blinds. Δεν υπάρχουν πολλά φάουλ σε αυτή την έκδοση, καθώς η παραμονή στο παιχνίδι είναι σχετικά φθηνή.
Το Omaha high/low είναι μια συνηθισμένη επιλογή, στην οποία το ποτ μοιράζεται μεταξύ του υψηλότερου και του χαμηλότερου χεριού. Ένα παράδειγμα χαμηλού χεριού είναι ένα χέρι που θα ήταν χαμένο σε οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι. Για παράδειγμα, αν έχετε 7 κούπες και 6 καρό στο χέρι σας και τα συνδυάσετε με 4, 3 και 2 οποιουδήποτε χρώματος στο ταμπλό, θα έχετε ένα πολύ ισχυρό "χαμηλό χέρι". Στο Omaha high/low, το καλύτερο δυνατό χέρι είναι αυτό στο οποίο ο ίδιος παίκτης κατέχει ταυτόχρονα τον υψηλότερο και τον χαμηλότερο συνδυασμό, κερδίζοντας έτσι ολόκληρο το ποτ.